Afbeelding van de activiteit
doorlopend

Luchense Klimaatwandeling

Luchen is een mooi gebied waar je heerlijk doorheen kunt wandelen en fietsen. De wijk is in verschillende fases tot stand gekomen en zo heeft ieder deel van Luchen zijn eigen waterbergingsgebied. Ben je benieuwd hoe deze waterbergingsgebieden Luchen I + II eruit zien en ervoor zorgen dat we onze straten bij extreme regenval begaanbaar houden dan is deze wandeling iets voor jou. Lees verder en doe mee!

Tijdens deze wandeling maak je kennis met de biodiversiteit in het gebied en vertellen we meer over klimaat en klimaatverandering.

Dat ons klimaat verandert staat vast. Scholieren, studenten, volwassenen en grootouders trekken massaal de straat op om aandacht tegen de klimaatverandering te vragen.

========================================
Een klimaatwandeling is een korte wandeling van circa 4 km in de eigen leefomgeving, onder begeleiding van een gids. Gedurende de wandeling maakt de gids via aanknopingspunten onderweg bepaalde fenomenen bespreekbaar en legt hij de opbouw van het landschap met zijn vegetatie en waterbergingsgebied uit. Indien gewenst wordt de klimaatwandeling afgesloten met een drankje en een hapje in de buurt.
=======================================

We hebben gekozen om de Klimaatwandeling te laten samenvallen met de voorjaarseditie van de "Week van Ons Water" welke plaats vindt van maandag 1 mei t/m zondag 14 mei.


Wil je op zaterdag 13 mei meedoen aan de "Luchense Klimaatwandeling" Laat dan zo snel mogelijk weten met hoeveel personen je wil deelnemen. Ook horen we graag of je na afloop op eigen rekening een drankje en een hapje wil nuttigen zodat we hier rekening mee kunnen houden.

De wandeling start om 10:30
Verzamelen vanaf 10:00 bij BSO 't Schrijverke, Graspieper 10, 5731 SP Mierlo.

De wandeling duurt tot ongeveer 12:00 waarna er ruimte is voor een drankje en een hapje bij Restarant "De Cuijt". Rond 13:00 wordt de activiteit officieel afgesloten en maak je de keuze om mee terug te gaan naar de startplek.

Zijn er nog vragen stuur dan gerust een e-mail naar buurkracht.luchen@gmail.com

ik doe mee

4 deelnemer(s)