Afbeelding van de activiteit
afgerond

Vraag de warmtecamera van Buurkracht op bezoek!

We stoken weer aardig deze dagen… en toch willen we allemaal zo efficiënt mogelijk met energie omgaan. De verwarming een graadje lager en een warme trui aan levert al een flinke CO2- en kostenbesparing op. Maar er kan meer...

De 4 buurtteams in Wassenaar hebben de komende weken een warmtecamera van Buurkracht te leen en komen graag bij u langs!

Wilt u weten waar de warmtelekken in uw huis zitten? Meten is weten! We maken graag wat foto’s van uw huis. Dit doen wij aan de buitenkant van uw woning, met een infraroodcamera. Op de beelden kunt u zien waar de meeste warmte het huis verlaat.

Daarna kunt u natuurlijk zelf aan de slag. De voucher van 70 euro van de gemeente heeft u misschien nog liggen om daarvoor te gebruiken. Met uw energierekening in de hand en een avondje online in gesprek met 6 buurtgenoten en een gespreksleider bij een (gratis) online Energyparty, heeft u zowel in (warmte)beeld als in cijfers te pakken waar u het beste kunt beginnen. Zo heeft u direct een heel concreet plan- en goede voornemens om het jaar mee te starten.

Wat doen wij:
• Wij zorgen voor de warmtecamera – en maken gedurende de lockdown foto’s van de buitenkant van het huis. Het is wel fijn als u die avond naar buiten kan komen en wij u kunnen spreken op 1,5 meter afstand.
• Na afloop mailen we u de warmte foto’s van uw huis.

Wat doet u zelf:
• U woont in Park de Kieviet? Dan kunt u tot 20 januari een consult aanvragen. Dit kan per mail bij Edward Verschoor (edward.verschoor@parkdekieviet.nl). Maak een afspraak en vraag tenminste 2 buren om ook mee te doen. Dat is efficiënt voor ons, want we willen graag zo veel mogelijk huishoudens op een avond helpen en zo spreekt u de buren ook weer eens.
• Zet de verwarming een vier uur voordat we komen op 20 graden en zet door het hele huis de radiatoren open.

Wij komen op afspraak bij u langs in de week van 24 - 29 januari.

Met vriendelijke groeten,

Duurzaamheidscommisie Park de Kieviet.

Edward Verschoor, Madeleine Weekers en Rick van der Plas

2 deelnemer(s)